Fixar insugstratten

Endel  har kanske lagt märket till att insugstratten inte är riktigt optimal med sin skarpa plåtkant, det är en sak som vi egentligen skulle åtgärdat redan förra året men som har skjutits upp så det funnits viktigare saker att lägga tiden på.

Men efter att en kollega hittat en 180grades rörböj med en radie som matchade insugstrattens radie  så fanns det ingen ursäkt att vänta längre , utan det var bara att börja bygga.

Jag började med att klyva röret på mitten  för att få två 180 graders bitar som sedan kan skarvas till en 360 graders bit.

Efter det så svetsades  dom två bitarna ihop för att sedan kunna monteras på insugstratten vilket bör  göra så att motorn kan andas lite lättare.

This entry was posted in Jetskotern. Bookmark the permalink.

2 Responses to Fixar insugstratten

 1. Bjursingen says:

  Tjo!
  Det blev ju kanon!
  Hörde en liten fågel skvalar om en provstart till helgen. Har glömt att berätta att ni får sova i förtältet om inte motorn funkar. :-)
  Känn ingen press bara.

  Kör hårt och lycka till.

  • LinusN says:

   Jo bara ventilerna kommer så blir det en ny provstart. Jag har inspirerats lite av Mobackenkillarnas fina filmer, och inhandlat en billig men smidig och bra liten videokamera för dokumentation.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>