Nya reläboxar

Två veckor kvar till Motormässan i Östersund. Vi har väl egentligen inte tänkt göra några drastiska åtgärdet förutom allmän putsning och lackbättring, men de vita plastlådorna som vi haft huvudkontaktor och reläer i såg rent förj*vliga ut så de ville vi göra något åt.

Tidigare hade vi snackat om att flytta bak dessa prylar och sätta dem under den nya fina kutsen, men kabeldragningen skulle bli opraktisk. Som tur var så hittade vi en perfekt lösning.

Ivars (inte stormen, utan vår far) granne, skrothandlare Toresson hade dessa små guldklimpar liggandes i en låda med elektronikskrot.

Efter att ha rensat ur elektroniken insåg jag att vi inte skulle få plats med alla prylar om vi inte fräste bort mellanväggarna. Där gjorde jag min första tabbe, och fräste bort prylen med det gängade hålet i centrum på två av lådorna. Blev till att försöka svetsa dit en ny, och det gick allt annat än bra. Behöver förstås inte vara aluminium bara för att materialet är aluminiumfärgat…

(Lådan ovan är den jag inte sabbade)

Blev fler misstag, men vi behöver inte gå in på dem nu. Kan bara konstatera att man kanske borde sakta ned lite ibland.

Efter en del klurerier, borrande, gängande och fräsande blev slutresultatet så här.

Förbaskat snyggt om jag ska säga det själv! Huvudbrytaren monterade vi i en egen hållare, och placerar den vid batteriet istället för framtill.

This entry was posted in Jetskotern. Bookmark the permalink.

4 Responses to Nya reläboxar

 1. Bjursingen says:

  Hej!
  Snyggt jobbat!
  Lådorna är tv signal förstärkare.
  Behöver ni flera så kan jag nog få tag på dom. Bara att hojta till!

  • LinusN says:

   Misstänkte att det var något sådant, men kunde inte komma på exakt vad de gjort för något.
   Fina lådor, så såna kan vara intressanta!

 2. Anders says:

  Det brukar väl vara någon zinklegering i sådana lådor. Snyggt blev det i alla fall.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>