Slutflamsat

Som ni kanske märkt så har vi inte direkt varit gravallvarliga i våra senaste uppdateringar. Har helt enkelt känts lägligt att vila upp sig lite innan höstens arbete med att konstruera/bygga nya jetmotorn.

I helgen har det varit traktor pulling i Tullus. Vår gode vän Olles traktor har vi nog visat här förut. Det är i korthet en gammal Volvo BM Bison som han lyckats kränga ner en Rolls Royce V12:a på 27 liter i.

”Aha! Det är den där som satt i stridsflygplanen…” tänker kanske ni. Ja nästan faktiskt. Den motorn hette Merlin och var överladdad. Den här motorn heter Meteor och saknade extraflås. Olles motor kommer från en Centurion-stridsvagn om jag inte missminner mig. Ett tag var Olle herre på täppan i den lokala traktor pulling-cupen, men då hans konkurrenter fått så bra snurr på sina maskiner så fick han så lov att uppdatera. Två enorma kompressorer handlades därför in, och under vintern har han arbetet med att få dessa på plats.

Olle1

Olle2

Under tidigare tävlingar har Olle dragits med vissa inkörningsproblem, men nu jäklar var det flås i prylarna!

Olle4

Filmen nedan är från kvalåket.

I finalen var det flera som drog fullt, och dessutom med en himla fart. Därför var det väldigt nervöst när det var Olles tur. Han hade nog dock kunnat vänta och dra tillbaks släden bara han fått. Uj vilket ös!

Jodå, han vann i sin klass (4000 kg modifierad), och vi är såklart väldigt stolta!

Det här inlägget postades i Filmer, Traktor pulling. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.