Rapport från helgens spektakel

Sitter och går igenom bilder och filmer från helgens event i Ljusdal. Det här med traktor pulling var kul! Tanken från början var att åka ner för att heja på Olle, men då arrangören kommit på att det vore en kul idé om vi tog med oss jetskotern så blev det ändrade planer.

Jag hade redan börjat svetsa ihop en del skador som uppstått under förra körningen, men hade lite jobb kvar. Under torsdagskvällen svetsade jag ihop det sista, och monterade med hjälp av farsan motorn i ramen. Vi passade på att putsa och lackbättra lite också, för maskinen såg lite tragisk ut efter tidigare äventyr. Då det hela var lite sent påkommet så kunde tyvärr inte Jim eller Lars-Erik hjälpa till. Det löste sig ändå som tur var.

Sen bar det av mot Ljusdal. Lars-E kunde tyvärr inte följa. Det dyker upp fler tillfällen, så han klarar sig nog. Bjurs och Åsa hade tryckt upp en finfin banderoll till Olle. Tyvärr kom någon på ordet ”Pull-Olle” först i efterhand, men den blev ändå jättebra!

Olle såg ståtlig ut med brandmanshjälm på huvudet och slangen (brandslangen alltså) under armen spolandes banan. Han hade tydligen blivit satt i arbete direkt. Avlastning av konkurrenternas traktorer ingick tydligen i hans sysslor.

Framåt kvällen värmde vi upp inför lördagens äventyr med lite varmkörning av vår lilla pulsjet.

Jag fick posera i Olles traktor. Kände mig manligare än någonsin. Dock bräcktes jag rejält av minst ett par kvinnor som inte bara poserade utan även körde.

Under kvalet gjorde maskineriet riktigt bra ifrån sig. Tyvärr dök det upp något underligt elfel under finalen. Detta kommer förstås inte att ske under nästa tävling i Flykälen.

Långsammast, men ändå oerhört fräckt var Bengt Arvidssons ekipage.

Vinnare i Olles klass var Bertil Olsson. Också med en Bison, men i denna sitter en rysk stridsvagns-V12:a från Transmash på blygsamma 38 liter. Dieseldrift och tryckluftstart.

Sen var det dags att spexa lite med pulsjeten. Alltid lite nervöst då man inte vet vilket humör den är på. Den här dagen visade den sig vara på bättre humör än någonsin. Som tur var så satt transporthjulen på, och de inkl. profilröret som de sitter på borrade ner sig i sanden så att vi slapp rycka nödstoppen.

Som vanligt gick saker runt omkring sönder eller åtminstone slutade fungera. De stackars blommorna var det väl lite synd på. Ett par billarm satte igång, och kameran för en av killarna som hyrts in för att spela in en DVD från helgen slutade fungera så fort maskineriet startade.

Efter avslutad tävling tog vi och gjorde en start till, mest för att det var så himla kul. Dessutom fick fotograferna en ny chans att filma. Denna gång med en kamera utan band…

Det här inlägget postades i Allmänt, Filmer, Jetskotern, Traktor pulling. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Rapport från helgens spektakel

 1. Bertil Olsson skriver:

  Var är filmklippet vm i brandslang?

 2. Jim skriver:

  Hehe, jadu. Jag vet inte riktigt vems kamera som användes då. Oavsett vilken så bör nog materialet redigeras en hel del innan det läggs upp 😀

 3. LinusN skriver:

  Det mesta ligger nog på Bjurs kamera. Jag var ju trött och sov hela lördagskvällen och natten men fick se en hel del dagen efter.
  Består mestadels av mörker med inslag av blå saftblandare, sirenljud, blek hy (+ lite annat som man gärna sluppit se) och massor av skitsnack. Efter en gedigen redigering så blir det säkert något sevärt, men först är det Bjurs som måste redigeras.
  Blev tydligen ett par skruvar i armen =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *