Rörande enkelt

Igår fick jag måtten på motorn som den ser ut idag av Lars-Erik. Har suttit och skissat på en ny geometri som antagligen kommer att hålla mycket bättre. Det vi gör är att ta bort de stora plana ytorna där motorn övergår från att vara rund till rektangulär.

Med den nya designen har jag kortat ner övergången så mycket som möjligt. Detta borde resultera i att motorn flexar mycket mindre och blir rejält mycket starkare.

Fint va?
Sen delade jag övergången i fyra lika delar och “plattade ut” en av dem. Nu är det “bara” för L-E att skära ut och bocka plåten. Faktiskt den svåra biten om jag ska vara ärlig.

This entry was posted in Jetskotern. Bookmark the permalink.

3 Responses to Rörande enkelt

 1. Johan says:

  Snyggt!
  Känner igen det, i caden kan allt ritas, ibland går det knappt att tillverka :)

  • LinusN says:

   Fast ibland fastnar man på de enklaste saker. Men Inventor är imponerande lätt att arbeta med. Jag har inte gjort så himla mycket, men det kommer liksom av sig själv när man provar. Ventilpaketet blev ju rätt bra. Dock inser man kanske i efterhand att man borde strukturerat modellerna på ett lite annat sätt då minsta justering kan bli ytterst komplicerad.

   Hos min käre arbetsgivare arbetar konstruktörer och CNC-operatörer ovanligt nära varandra om man jämför med många andra företag. Där har man insett fördelarna med att dessa två faktiskt snackar med varandra. Vi har till och med verktygslistor som konstruktörerna kan kolla i. Om det inte är så kinkigt med måtten på ett hål så kan de ju lika gärna se till att det går att borra med en korthålsborr på någon sekund istället för med en gammal slö snabbstålsborr med flera minuter :)

 2. Johan says:

  Jag har aldrig provat Inventor, ritar i SolidWorks. Allt går att rita men det blir inte alltid på enklaste sättet.
  Det brukar vara svårt att i förhand veta/ strukturera konstruktionen, man vet ju inte riktigt hur det ska bli… Brukar tänka att sen fixar jag till det men det brukar inte hända.
  Men det är resultat som räknas och ni har ju visat att det mesta går att göra.
  Vi konstruerar så långt bort från tillverkaren man kan komma, dessutom har vi filter mellan oss och det funkar inte bra. Ert sätt låter mycket bättre!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>