Julpyssel hos Svarthålet-Racing

Nog för att det är trevligt med bakning och pyntning, men utan lite verkstads-tid så vägrar ju den rätta julstämningen infinna sig.

Det första som stod på dagordningen var att rulla ihop den långa pipan, för det så tog jag hjälp av en kollega  då den stora plåtvalsen som kommer från pulsejet-motorernas  storhetstid inte är speciellt lättarbetad, utan den kräver helst ett extra par händer för att kunna hantera rundbocken och plåten samtidigt.

Trots  de extra par händerna så lyckades jag inte få någon bild på operationen utan  bara på resultatet, den färdigrullade och ihop-punktade pipan:

Därefter så var det dags för att smälta ihop  insidan av röret, men då röret är ganska långt och tyvärr inte riktigt nog stort för att man ska rymmas riktigt så  blev det distans-svetsning en väldigt utsträckt arm för att nå hela vägen igenom. Tyvär hade jag ingen kikare då det nästan hade behövts för att se vad man gör längst in i röret. 🙂

Därefter så var det bara att vända  , spänna fast och och svetsa utsidan av röret med tillsatsmatterial.

När det var klart så var det dags för att  svetsa ihop övergången mellan brännkammaren och flänsen.

Jag hade  redan tidigare punktat  fast och riktat delarna mot varandra, så nu  var det bara att svetsa ihop  dom.

Och här är resultatet efter svetsningen:

Det som återstår att göra efter jul är att fräsa och borra flänsen, och sedan är det ”bara” att svetsa ihop alla delar och montera tandstiftsfläns.

God Jul!

 

Det här inlägget postades i Allmänt, Jetskotern. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Julpyssel hos Svarthålet-Racing

  1. Johansson skriver:

    Sjukt snyggt Lars-Erik! God jul på dig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *