V1 och V2

Det brukar råda en del förvirring kring det här med vår pulsjet. Eller snarare kring vilken av tyskarnas missiler under andra världskriget som förebilden till denna motor satt i.

Gjorde i jobbet ett besök på Linköpings Universitet för ett par veckor sedan. Träffade en mycket trevlig typ som undervisade i robotteknik där. Självklart kunde jag inte hålla mig från att babbla om Svarthålet, och då berättade han att han varit på ett museum i Peenemünde där han bland annat fotat både V1:an och V2:an. Härom dagen kom ett brev där han lagt i två bilder, så här kommer de.

Vi börjar med V1:an. En riktigt fin skapelse måste jag säga. Lägg märke till att själva motorn är den lilla pjäsen på farkostens ”rygg”.

V1

Sen har vi V2:an. Den var faktiskt raketdriven, så den har inte många likheter alls med V1:an. Jim tyckte att den såg ut som en Kalle Anka-bomb och jag kan inte annat än att hålla med.

V2

Diktatorn Aladeen skulle verkligen ha gillat V2:an. ”Round is not scary, pointy is scary!”.

Det här inlägget postades i Allmänt, Faktarutor/Guider, Jetskotern. Bokmärk permalänken.

2 svar på V1 och V2

 1. Oddvar skriver:

  Jeg holder på å planlegge tur til Orsa til neste Speedweekend nå, og skal lage en event på Facebook for å få med flere folk.
  Lurer på om jeg kan låne noen bilder av deg, for å reklamere litt for hva som skal foregå?
  Noen bilder av pulsjeten kommer helt sikkert til å friste 🙂

  • LinusN skriver:

   Självklart! Använd de bilder du vill använda, så länge det inte är angivet att bilden tagits av någon annan än oss 🙂
   Vi ses i Orsa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.