Beskedet vi väntat på!

Det är inte förrän anmälan till Speed Weekend öppnar som man verkligen vågar tro på att de ska orka ordna detta storslagna spektakel ännu ett år. Efter årets klart problematiska vinter så var det kanske ingen av oss som såg det som en självklarhet att Speed Weekend skulle bli av igen (vi vet hur mycket jobb och pengar det kräver för att ordna), men nu behöver vi inte längre oroa oss.

Anmälan öppnar den första november!

Lite annat

Var under förra veckan ute på en lite jobbtripp, och passade på att stanna förbi i Stockholm över helgen. Ni som har stenkoll på veterantraktorpulling i Jämtland har garanterat inte missat Kenneth Avelins maffiga Volvo-traktor med överladdad tvåtaktsdiesel.

Vi har lärt känna både han och hans son Daniel lite under året, och detta är ju helt otroligt trevliga typer. Får väl ändå säga att jag blev lite förvånad när jag fick veta att Kenneth bor mitt i smeten på Södermalm i Stockholm. Normalt driver han en bogserbåtsfirma.

Jag, vars sjövana inte sträcker så mycket längre än till en gammal eka på någon fjällnära tjärn i Jämtlandsskogarna var förstås nyfiken på hur de har det på jobbet, och fick följa med på en tur. Visade sig vara ett rätt intressant uppdrag de hade den dagen.

Sen bar det av emot Kenneths garage för att kolla på lite grejer som blivit över från hans traktorbygge. Ni vet de här gasturbinmotorerna som Stena sålde ut för några tusingar per styck för ett antal år sedan? Boeing/Caterpillar 553 heter de, och de satt i Stridsvagn S. Det jag inte kände till var att de faktiskt satt parallellt med en Detroit-diesel, alltså en sån tvåtaktsdiesel som Kenneth har i sin traktor.
Turbinen finns kvar, och vi har förstås varit spekulanter på den sedan vi fick reda på att den fanns.

Ser faktiskt ut som att vi ska kunna byta till oss den där, så nu återstår bara att se vad vi ska hitta på med den. Förslag mottages tacksamt!

Det här inlägget postades i Annat, Speed Weekend on Ice 2015, Traktor pulling. Bokmärk permalänken.

2 svar på Beskedet vi väntat på!

    • LinusN skriver:

      Klart otippat förslag (ana ironin…).
      Drinkmixer har vi också fått in. Vore ju nästan kul med något som man kunde transportera sig på. Skulle ju kunna försöka få ner den i gräsklippartraktorn som L-E gav till Jim i födelsedagspresent =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.