Ni kan köpa våra autografer i depån…

Så, trots idoga förberedelser och provomgångar så skulle tekniken inte riktigt vara med oss när det väl var dags för vårt ”besök” i Nitroz motorsoffa. Som tur var så var det ”bara” ljudet som strulade, så när Lelle rådigt föreslog att vi skulle komplettera med telefoner så gick det nog skapligt. Jag och Jim, ovana som vi är hade väl vid det laget lyckats stressa upp oss skapligt. Men men… Det är ju det här vi gör. Jävlas alltså!

Vi hade i alla fall gjort vårt bästa för att få till det lite mysigt på vårt håll.

motorsoffan

Tyvärr så hann vi inte riktigt med att presentera alla andra fräna åk som vi tänkt visa, så här kommer en liten snabb förhandsvisning av allehanda andra fräna saker som kommer att dyka upp i Årsunda. Värt att notera är att detta bara är ett liiiitet smakprov…

Först ut har vi Peter Forsberg och Rickard från Brooklyn Choppers. Peter är i mina ögon en grym hojbyggare, och han blev förstås ännu grymmare när han bestämde sig för att slänga på två pulsjetmotorer på ett av byggena. Med en total dragkraft på runt 110 kg, plus ordinarie motor, så lär det kunna gå undan!

Jag ska erkänna att denna bild är snodd från alltommc.se, och jag hoppas att de tycker att det är ok. Klicka på bilden för att komma till deras artikel om Peter.

5357b3aa3716c

Rickard har sitt dubbelmotorbygge. Än har vi inte sett den gå, så det ser vi fram emot! Vi vill passa på att tacka både Peter och Rickard för att de hjälpt oss med vissa logistiska bryderier i samband med köp av depåtält och isdäck.

mms_img-685310105

Från Halland nånstans kommer Daniel och Timmy. Timmy har en slags go-cart med jetmotor och Daniel har en hemmabyggd plastkaross på medar. Om han får bra fart på EBK:n på den motorn så lär vi snacka runt 100kg dragkraft, och med den aerodynamiken så finns det faktiskt en risk att han blir den som når upp till 200 km/h först – även om vi kommer att förneka det!

Daniels 1

Ja stor är den inte. Som tur är så är inte Daniel heller så stor, så han kommer faktiskt ner i den.

Daniels EBK!

Daniels EBK!

Timmys EBK

Provkörning av Timmys EBK under förra Speed Weekend

Jonas Gustafsson har sin ”Propster”, d.v.s. en farkost som drivs fram med elmotor och propeller. Har varit uppe i 150 blås och sniffat, vilket är förbaskat coolt för att vara med batteridrift!

Jonas Gustafssons "Propster"

Jonas Gustafssons ”Propster”

Ja, och så har vi Mobacken då. Är nog enklast om ni kollar in dem själva.

De är nu inne på jetspark version 3. Denna gång med dubbla turbiner. Hur det gick under provkörningen inför förra Speed Weekend ser ni nedan. Vi får hoppas att de startar upp oljepumpen hädanefter!

Det här inlägget postades i Filmer, Jetskotern, Media, Speed Weekend on Ice 2015. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.