Lite av varje

Under helgen har det varit full ruljans hos Svarthålet. Tyvärr blir det så att vi förutom att arbeta på jetskotern även måste lägga en massa energi på service och underhåll av allehanda kringutrustning. Medan vi andra jobbat med kringsysslor så är det faktiskt bara farsgubben som jobbat med jetskotern.

Målet var att förbättra kylning och aerodynamik genom att sätta invändiga plåtar för att styra luften rätt, samt klä in underredet lite för att undvika onödig turbulens.

Den strukturerade aluminiumplåten som Trangia sponsrat med kommer åter igen väl till pass. Detta är riktigt fin plåt. Tunn, men ändå relativt styv.

Jim åkte tyvärr på en av de mindre inspirerande uppgifterna, nämligen att renovera hjulaxeln på släpvagnen…

Härom helgen gjorde vi ännu ett batteritest, och det visade sig att vårt nya LiFePO4-batteri visade sig prestera superbra, men precis som alla andra batteriet hänger prestandan ihop med temperaturen. Därför har vi beställt värmeplattor som vi tänkte montera underst i batterilådan.  Prylarna var relativt billiga och levereras direkt från Kina. Av ren självbevarelsedrift bestämde jag att en jordfelsbrytare och övertempvakt nog vore på sin plats, så det blev en liten specialgjord kontrollenhet för batterivärmningen.

 

 

Batteriet har även fått en rejäl snabbkoppling, separat laddkontakt, samt huvudsäkring av lite robustare modell än de vi använt innan. Förutom detta så har vi även dragit fetare kabel ända fram till styrboxarna för att minimera spänningsfallet.

Sen var det det här med underhållningen i depån. Service av mixerbord, samt reparation av depå-TV:n var alltså nästa punkt på schemat…

I Svarthålsbyn har Lars-Erik ägnat sig att att tillverka nya packningar till ventilpaketet. Det blev även en sats med snygga visitkort i aluminium.

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.