Åter till verkligheten

Undertecknad har precis avnjutit den första helgen på länge, då man inte behövt tänka på jetmotorer från morgon till kväll. Rätt skönt det också. Har inte varit på latsidan för det. Har blivit lite hobbyjobb, en liten skotertur (den första sedan nyår), samt lite arbete på jetprojektet.

Den lilla “vindtunneln” för testning av olika material/tjocklekar på ventilerna är mer eller mindre klar:

Så fort tryckgivaren kommit från Farnell, och materialet kommit från Lesjöfors så tänkte jag göra en lite utvärdering av hur olika tjocklekar beter sig, med och utan värmebehandling efter bockning.

För övrigt så har vi fått kontakt med en kille som verkligen kan det här med större pulsjetmotorer, så det råder knappast någon tvekan om att vi kommer få fart på vidundret (gjorde det väl inte innan heller precis…).

This entry was posted in Jetskotern. Bookmark the permalink.

4 Responses to Åter till verkligheten

 1. Husse says:

  Nu har ni ju lite bättre med tid för alla utprovningar än ni hade sist.
  Jag menar, ni behöver väl inte vara klar förrän till Mars nästa år!!!!

  Riktigt kul att ni jobbar vidare i alla fall…

  • LinusN says:

   Vore förstås trevligt om man hade något som funkade till sommaren, så man har något att göra små utflykter med på de fina sommarkvällarna.

   • LinusN says:

    Åååh, jag kan riktigt se det framför mig.

    Solnedgång i juni. Fåglarna kvittrar och allt är sådär vackert och mysigt. Motorn puttrar på i 130 behagliga decibel medan man glider fram genom det Jämtländska landskapet i Mach 2.
    Ett par km senare när soppan tagit slut kan man avnjuta kaffet som puttrat bak på pipan i perfekta 800 grader innan man tankar på 40 nya liter för att ta sig hem igen.

 2. Johansson says:

  Det kan ju inte bli annat än bra med en galen oxe (intern ordvits) som hjälpdesigner. =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>