Nya styret nästan klart!

Hej vad det går när man får upp farten! Idag laddade jag in 3D-modellen av fästet för clip-on-styret som jag ritade igår i CAM-programmet för trådgnisten.

Efter att ha hittat lämplig skräpbit med aluminium och klurat ut hur jag skulle placera detaljerna på detta så riggade jag upp den i maskinen. Att skära ut dessa två detaljer tog ungefär 2 och en halv timme.

Borra, fräsa och gänga upp hålen för skruvarna går förstås inte i en trådgnist, så det fick jag göra med andra metoder. Insatsgängor (t.ex Helicoil) är inte bara grymt bra att ta till när man väl fått ett haveri på en gänga, utan även för att se till att förhindra haverier från första början. En insatsgänga i en aluminiumdetalj blir mycket slitstarkare än att gänga direkt. Hela satser med Helicoil är inte direkt billiga. Som tur är så har både Jula och Biltema nu egna, och betydligt billigare alternativ. Där kan man köpa ett mindre antal insatsgängor i valfri dimension.

Hålet för styret trådgnistade jag också upp.

Färdig detalj blev ju riktigt fin. Hade jag orkat polera den så hade den sett ännu bättre ut.

Har letat igenom precis alla gömmor i jakten på ett par rör i diameter 22, men dessa verkar lysa med sin frånvaro. Ska väl kunna hitta något gammalt styre att kapa ett par bitar av…

En stund senare:

Ebay, är lösningen på alla problem. Två fina aluminiumrörstumpar på väg in. 100kr inkl frakt!

This entry was posted in Jetskotern. Bookmark the permalink.

4 Responses to Nya styret nästan klart!

 1. Fy farao så snyggt! =)

  Syns imorrn!

 2. David Sandlund says:

  Behändigt att ha en trådgnist :)

 3. Bjursingen says:

  Tjo!

  Inte för att vara den men jag tror att topp farten skulle öka med ca 30 km/h om ni tog bort era fina bränsletankar och gör en som ni kan ligga över ungefär som på en topfule bike. Men men dom ser ju för jävla coola ut.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>