Mer att lära…

Efter att ha bytt ut ett dubbdäck som hastigt och lustigt sade upp sig på vägen hem från julhandeln i lördags så for jag igår för att hämta ett lass markisoleringsskivor som en vän/kollega hade till övers.

Det här med hur själva designen av kåpan ska gå till har varit lite oklart då ingen av oss har någon direkt erfarenhet av sådant. Jag har labbat lite med Autodesk Inventor, men den programvaran är nog inte optimal för denna typ av konstruktion/design.

Dock så finns det ett annat program i Autodesksuiten. Alias heter det. Hittade en finfin lär-dig-själv-film på Youtube (länk). En timme och arton minuter. A piece of cake tänkte jag. 45 minuter senare hade jag avklarat de första 6 minuterna av filmen. Likheterna mellan Alias och andra mjukvaror jag testat var bra precis noll. Användargränssnitt, verktyg, arbetsflöde – allt skiljer.

Det var gnället. Nu till det fräna; efter att ha avklarat de första sex minuterna av filmen så blev jag stöddig och tänkte att jag skulle se hur det fungerade att göra något eget. Importerade en 3D-modell av jetskotern och skissade på frihand ut lite konturer runt fronten. Skapade ett böjt plan runt dessa konturer och jag trodde knappast det var sant när resultatet blev så här bra:

Inte på långa vägar fulländat, och jag är inte så naiv att jag tror att vi nästan är framme nu. Det finns antagligen tusen saker som kan strula, men vi är i alla fall en bit på väg.

Imorgon ska vi träffas i verkstaden för att fortsätta arbetet med att cadda upp jetskotern. Det som saknas är styrhuvud, styre och lite grova modeller av bränsleledningarna så att vi kan se att de går fritt från kåpan. Vi har väl även tänkt dra om vissa av dessa då det är en himla röra bland slangarna idag. Rätt fantastiskt att soppan kommer fram dit den ska faktiskt…

Det här inlägget postades i Jetskotern. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.