5 kilo spackel senare…

Den gångna helgen var det dags! Formen skulle monteras ihop. Jag har varit lite spänd inför varje nytt moment i det här delprojektet då allt är nytt för mig. Tror att de andra känner ungefär likadant.

Vi började med att rada upp alla skivor för att se att det verkade stämma.

Som tur var så såg det ju inte helt illa ut! Dagen till ära hade vi finbesök i form av Olle, som tagit ledigt från sitt traktorpullingprojekt. Perfekt! Vi satte honom i arbete direkt.

Jim verkar ha drabbats av plötsliga tvivel inför vårt projekt, och i en stund av total sinnesförvirring gått och inhandlat sig en (till) sån där underlig snöskoter med kolvmotor, så han befann sig ute i snön. ”Det går nog över snart när han inser att han aldrig får skruva och svetsa med den” tänkte vi. Om inte annat så kan man ju behöva få se lite solljus någon gång under vintern!

Olle borrade genom referensmärkena som vi satt ut, samt ruggade upp ena sidan lite lätt. Jag ruggade upp översidan på nyss monterad skiva och blåste rent med tryckluft och L-E sprayade på stenlim och monterade nästa skiva. Vi trädde upp dem på gängstänger för att kunna dra ihop dem lite.

När skivorna till ena halvan av kåpan var ihopmonterade så kunde vi testa passformen mot jetskotern. Såg riktigt bra ut som tur var!

När båda formerna var ihoplimmade var det dags att börja jämna till dem. Grovbearbetningen gick oerhört smidigt.

Vi hade köpt in lite finare slipverktyg för borrmaskinen men det gick så himla bra att handslipa så när det grövsta var avverkat med Scotch briten var det sandpapper som gällde. Genom att forma handen som en liten pil och föra sandpapperet fram och tillbaks gick det helt galant!

Slipprylen nederst i bilden behövdes faktiskt inte

Snart dags för spackling

En halv hink väggspackel senare var det dags för torkning

Far inspekterar

Passade på att fixa lite mer med husvagnen under tiden. Vi har sagt detta förut; Bjurs vi är otroligt tacksamma för att du sett till att vi sluppit frysa ihjäl ute på Orsasjöns is, men det kändes som det började bli dags att skaffa något eget. Den här vagnen ska nog duga åt mig och Jim (och alla andra som ryms) ett bra tag framöver!

Idag (tisdag) for jag förbi verkstaden för att kolla hur allt såg ut. Spacklet var snustorrt så jag gick över formarna med slippapper och lade på ett lager spackel till. Nu är 5-kiloshinken slut så det blir till att ta en sväng till Backens Trä och pulsjettillbehör för att handla mer.

Kåpan som vi ska kapa isär och plasta in för att få dit vindrutan på något vettigt sätt kom också med ilfart från Sams Motor idag. Till helgen ska jag och Jim försöka få den på plats i formen.

Det här inlägget postades i Jetskotern. Bokmärk permalänken.

1 svar på 5 kilo spackel senare…

  1. peter forsberg skriver:

    spännande…. Jag var till årsunda i helgen o kollade isen samt ställde en av mina hojar i resturangen! Glenn höll som bäst på att ploga banan. Starten är rakt ut ca 200mtr från stranden med resturangen rakt bakom!! så kocken får nog hålla i grejorna när ni startar 🙂 isen tar sej bra så fortsätter det vara minusgrader så ska det hinna bli stadig is tills det är dags 🙂 Ha de bra/ Foppa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.