Plast, plast, plast (och en och annan kafferast)!

Det rullar på, och för varje avklarat steg så är åtminstone jag förvånad över hur relativt smärtfritt allt gått. Om jag vore lite vidskeplig så hade jag antagligen inte sagt detta nu, strax innan vi når finalen. Jaja…

Nu sitter kåphalvorna ihop. Av någon anledning tog jag ingen bild direkt när vi kom till garaget och tog de hopplastade halvorna ur formen. Det enda jag kan säga är att det såg riktigt bra ut. Det blir betydligt mindre jobb för att få till skaplig finish runt rutan.

När vi skulle hänga på kåpan för att klura ut hur vi skulle kapa ut konturerna kring front, bakdel och underdel så upptäckte vi att fästet för hastighetsmätaren kom ivägen. Bara att kapa bort. Mätaren måste vi sätta någon annanstans.

Jag glömde även att fota efter att alla sidor var färdigskurna, men på den här bilden är i alla fall det mesta utom undersidan klart. Far poserar!

Jim drog iväg för att öva med sitt ännu ej namngivna band. Jag föreslog namnet Lasse Satanz, men det gick liksom inte riktigt hem bland alla medlemmar (inte hos någon faktiskt).

Perfekt namn för bandet som spelar nästan allt!

Jag och L-E började plasta in fästena som vi tagit ut punkterna för tidigare under dagen. Vi gjorde även ett par förstärkningar i form av rep som vi armerade över och täckte med epoxy. Bör göra en väldig skillnad på stabiliteten.

Även om glasfiberväven vi använder är väldigt flexibel så var det lite knepigt att få den att ligga snyggt över repen och plant mot kåpan.

Sen var det dags för värme och väntan igen. Blir väl till att plasta fler detaljer under kvällarna till veckan.

Förutom fler förstärkningar på insidan måste vi snygga till runt rutan, samt i skarven mellan halvorna från utsidan. Trots att en hel del kvarstår så känns det som att vi ligger riktigt bra till!

Avslutar med ett litet musiknummer från våra grannar i öst…

This entry was posted in Jetskotern. Bookmark the permalink.

One Response to Plast, plast, plast (och en och annan kafferast)!

  1. wippen says:

    Tummen upp dags att ställa upp i melodi festivalen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>