It don’t mean a thing, if you ain’t got that sving

Ödmjuka som vi i Svarthålet är så erkänner vi våra misstag. Och ödmjuk som undertecknad är så bör väl han ta på sig största skulden för det lilla nederlag som vi led under förra söndagen. Såg ju så himla präktigt ut med alla förberedelser vi gjort, och alla fina mätdata och CAD-ritningar vi lade ut på hemsidan. Dock så borde jag kanske använt ett par hjärnceller till när jag räknade ut utväxlingen på svingen så att vi hade marginalerna på ”rätt sida”, d.v.s. så att det gick att justera tillräckligt mycket.

Så var inte fallet, och med båda dämparna var svingen stum som ett spett. Jaja, som jag brukar säga; ”failure is always an option”. Vad ska man annars lära sig av? Jim botaniserade runt lite i gömmorna och hittade ett par crossdämpare som jag pimpat min gamla DBS Sport med på den tiden det begav sig. Dessa visade sig, inte helt oväntat, vara lite i mjukaste laget. Jag och L-E gick upp på vinden och monterade bort dämparna från min Polaris. Nu blev det bättre!

Jag slog en signal till den lokale skoterhandlaren. Han var inte hemma, men vi var välkomna att ta en tur på hans skoterkyrkogård för att se vad vi kunde hitta. Och hittade gjorde vi. En god väns gamla Polaris RMK som han voltade ett antal varv på längden med för något år sedan.

Sving021

De dämparna funkade faktiskt ännu bättre än de som satt på mindre skoter, som var lite väl progressiva.

Sving022

Detta var det sista som hände förra helgen. Under veckan har L-E svetsat svingen och fått den lackad. Farsgubben tog dessutom tillfället i akt att prova färgen som han tänkt använda på sin Studebaker -53 på våra fjädrar. Klart snyggare med grönt än med rött. Matchar ju dessutom dynan!

Igår kväll gjorde Jim ett riktigt monsterpass och tillverkade de övre stötdämparfästena. Dessa förtjänar en trimvirvel… ….

Sving030

Ja visst är de porriga! Och likt resten av konstruktionen så ska de väl klara att bära upp ett par pansarvagnar.

Sving030

Kolla in lacken som L-E ordnat på svingen också. Enda nackdelen var att jag inte ritat in lacken i CAD-modellen så det blev väldigt tight att få ihop allt.

Sving033

När jag ringde Bosse på Ytterocke Production och frågade vad han ville ha för dämparna så bjöd han på dem. Han är även snäll och lånar ut ett rejält depåtält inför Speed Weekend.

ytterockeProduction

Med övre fästena fastpunktade så blev man förstås sugen på ett litet prestandatest.

Ser riktigt bra ut! Ska vi behöva hoppa högre än sådär på isen under Speed Weekend så är det nog ingen som ställer upp på att köra…

Min fyndiga titel på detta inlägg fick mig att börja nynna och klura lite. Var har man hört denna, förutom med Ella Fitzgerald, Duke Ellington och andra legendarer? Jo, i en av mina absoluta favorit-trumdueller, d.v.s. Animal mot Buddy Rich!

Det här inlägget postades i Filmer, Jetskotern. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.