Jim

Har under dom senaste 5 (6?) åren suttit i styrelsen för Dragracing-klubben SHRA Östersund och därigenom turnerat runt i Sverige som funktionär på diverse Dragracing-tävlingar. Dock är det tänkt att arbetandet ska bytas mot framförande av eget fordon under 2011. Fordonet ifråga är en -70 Pontiac Firebird med lätt vässad 455″.

Arbetar till vardags som CNC-operatör på Nord-Lock i Halabacken. Ja, och så lägger man sig ju i lite överallt där det ser ut att behövas…

Är allmänt intresserad av allt tekniskt och då i synnerhet saker som det går att köra ohälsosamt fort med. Så när tillfället att hjälpa till med ett Jetskoter-bygge dök upp gick det ju liksom inte att säga nej.

3 svar på Jim

 1. Torbjörn skriver:

  Hej
  Jag heter Torbjörn och bor i *piiip* utan för Göteborg. Jag är ute och försöker hitta folk i Göteborgs trakten som håller på med några projekt som är liknande med ert eller något annat roligt. Jag undrar om ni har några tips, alla förslag är välkomna. Det skulle var kul om man kunde hitta några lika sinnade som man kan dela eventuella projekt eller funderingar med. Jag håller för tillfället på med ett jetmotor projekt baserat på en lastbils turbo. Det blir knappast någon dräpare men skall bli en mer snygg och välfungerande sak att ha i vardags rummet när man är klar.

  Lite information om mig, Jag är 45 år men känner mig som en 25 åring. Jag har hållit på med banracing och tävlat några år, i Club Alfa-romeos tävlings serie CAR. Jag byggde bilen ihop med en barndoms kompis men jag drog mig ur det projektet för några år sen. Pga. att det inte gick att komma mycket längre med den bilen, och att min kompanjon var nöjd med det vi hade. Det är för mig mer en utmaning att bygga och utveckla en att bara åka fort. Det är kul men då måste det hela tiden utvecklas annars känns det menings löst. Jag har jobbar med tillverkning och konstruktion hela mitt liv.

  Det skulle vara kul om ni hade några förslag.

  Med vänlig hälsning
  Torbjörn (Kontaktuppgifter bortredigerade /Linus)

  • Jim skriver:

   Hej Torbjörn!
   Du verkar ha ungefär samma inställning till det här som vi har. Det är byggandet som är det primära.
   Tyvärr känner jag inte till någon i Göteborgsområdet som håller på men det är ju det fina med internet!
   När det gäller just turbinmotorer så har Johansson och Olov i Mobacken Racing mer erfarenhet än oss. Länk till deras blogg hittar du till höger på sidan.

   Det finns även ett internationellt forum med mycket information http://www.pulse-jets.com.

   Om du har påbörjat ett bygge så skulle det vara kul att läsa om och se lite bilder.

   /Jim

   • LinusN skriver:

    Har förvisso mailat ett svar, men vill understryka det Jim redan sagt. Ge oss info!
    Hur har ditt projekt gått? Skriver du något om det på nätet? Annars tycker jag att du ska börja med det 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.