Om oss

Under uppdatering

Ja vilka är vi egentligen?

Tre vise mänSvarthålet Racing består av tre ambitiösa och lagom knäppa killar som fått mersmak för det här med udda motorfordon.
De lagom knäppa killarna är Lars-Erik Björkman från mysiga Svarthålsbyn, samt Linus och Jim Nilsson från Halabacken.


Inspirationskälla

Inspirationskälla

Bröderna Nilsson, uppvuxna bland motorcyklar, veteranskotrar, bilar och traktorer lärde sig redan från barnsben att uppskatta det fina i saker som låter (inte nödvändigtvis vackert) och rör på sig (inte nödvändigtvis fort). Deras far Ivar, samt hans bröder Herje och Björn (”Bröderna Skum”) har varit en stor inspirationskälla. Mor Ann-Chatrin har förresten bidragit med ett par raggarbilar under uppväxten hon också…

Det hela började under våren då Lars-E, som faktiskt sedan tidigare hade viss erfarenhet av mindre ventillösa pulsjetmotorer bestämde sig för att bygga en pulsjetmotor modell lite större, montera denna på en spark och delta i Speed Weekend som gick av stapeln i Funäsdalen. Motorn (mer info kommer) slängdes ihop på mycket kort tid, och i sista sekund hoppade Linus på projektet. Tre dagar, torsdag till lördag, tillbringades i småruggigt väder på en blöt is med att meka, klura och faktiskt även köra någon vända. Under fredagen dök Jim upp, och deltog med stor entusiasm resten av tävlingsdagarna.
Man kan väl säga att de tre fick blodad tand, och det rådde ingen större tvekan om ett deltagande även nästa år.

Under hösten 2010 började planerna på nästa års deltagande i Speed Weekend att ta form. Ett teamnamn måste man ha, och valet föll på Svarthålet Racing. Halabacken har ju redan sin tydliga plats på världskartan som det ställe där jordaxeln underhålls (rykten säger att denna smörjs i bröderna Skums källare), och dessutom låter Svarthålet coolare. Info om det nya fordonet, samt vår medverkan i vårens evenemang kommer att uppdateras löpande.

Vi vill även passa på att nämna våra goda vänner och inspirationsutbytare Mobacken Racing. Inte nog med att de är fantastiskt duktiga på att bygga roliga fordon – de är dessutom minst lika tokiga som vi – vilket förstås uppskattas.