Tändning!

Dagens lilla bedrift var att kontrollera att tändmodulen verkligen fungerade. Det gjorde den med bravur, så nu är det bara att gjuta fast alla större komponenter med silikon och skruva ihop den.

This entry was posted in Jetskotern. Bookmark the permalink.

5 Responses to Tändning!

 1. Johan says:

  Snyggt! Vi har börjat använda oss av 3m DP610 för ingjutning. Vi gjorde lite skaktester, la i saltlösning och olika lösningsmedel, det fungerar jätte bra.

 2. Jimmy says:

  Nyfiken som man är så tryckte jag igång filmen. Frugan satt snett bakom mig och såg delar av den och hörde ljudet och kommenterade: ”- Vad ser du NU då?”. Hon är van att det viner från gasturbiner och smäller från pulsjettar, men det här var något nytt… :)

 3. Husse says:

  Nice!
  Nu var det ”malla” i tändningen.
  Hur hög frekvens klarar tändsteget med bibehållen effekt?

  • LinusN says:

   Vet inte exakt. Dock hade jag gjort ett litet fel, så ”uppladdningstiden” eller ”dwell” för tändspolen var på tok för långt. Gjorde förstås att drivtransistorn blev lite väl varm. Med kortare tid får man upp frekvensen lite, om man nu skulle vilja det… :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>