Mer elektronik

Utan regelbundna doser elektronik så svalnar intresset lite, och då passar det ju bra att vi måste tillverka den här spänningsregulatorn för bränslepumparna.

Tanken är alltså att köra dubbla batterier (~24V) och sedan med en spänningsregulator ta ner spänningen till 14-15V stabiliserat. Då kommer bränslepumparna alltid att matas med samma spänning, även om spänningen i batterierna sjunker. Till en viss gräns förstås…

Regulatorn måste kunna leverera minst 60A, men gärna lite mer (vill ju ha marginal). 60A i 14 volt blir 840 watt, så det är lite effekt faktiskt. Som tur är så behöver inte utspänningen från regulatorn vara så speciellt ”fin”, d.v.s det är inga känsliga mätinstrument man ska försörja och regleringen behöver inte vara direkt snabb. Ikväll har man labbat lite, och kommit en bra bit på vägen. Har en bild att bjuda på i alla fall:

Det här inlägget postades i Jetskotern. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *