Vi slipper i alla fall frysa…

Kikar man in på Mobacken Racings blogg så får man prestationsångest så det heter duga. Där händer det verkligen grejer hela tiden. Ska i alla fall bli förbaskat kul att vara med på provkörningen av raketmotorn.
Ja, detta är faktiskt en raket. Inte för att vi är så himla kinkiga, men ”hur går det med raketen?” är nog en vanligare fråga än ”hur går det med jetmotorn?”, vilken är lite mer korrekt.

Vad har jag (vi) att komma med då? Inte mycket faktiskt, annat än att vi ändå har hunnit tagga upp oss rejält för allt kommande arbete. En tidigarelagd Speed Weekend välkomnas. Hörde att någon själ oroade sig över eventuell kyla. Jag tar hellre 15 minus än spöregn och plusgrader.

Vår käre far har lagt ner ett fantastiskt arbete på verkstaden, vilket vi är mer än glada över. Minst en veckas heltid har gått åt till att fräscha upp en uråldrig värmepanna med forcerad ventilation och inbyggd luft-luftvärmeväxlare.
Utöver att den är helt fantastiskt snygg och ser ut som att den skulle kunna driva upp vilket fordon som helst i några hundra knyck, alternativt tillverka riktigt gott dricka så drar den moderata 0.3kW elenergi i förhållande till de 9kW som byggfläkten sög i sig under förra säsongens jetskoterbyggande. Vi slipper frysa med andra ord – vilket förstås gör det bra mycket trevligare att skruva.

Lyckades faktiskt bygga in lite elektronik även här, då det behövdes en vettig styrning av fläkten, så det blev ett par timmars arbete även för min del.
Just det, numera har vi även lysrörsarmaturer som både fungerar och är korrekt placerade. Inget mer jobba i mörker alltså!

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Vi slipper i alla fall frysa…

  1. Johansson skriver:

    Rysligt tjusig Steam Punk-vedpanna det blev! Lite kopparrör i spiraler och blanktråd virad runt porslinsisolatorer och den skulle passa på moderna museet. =)

  2. Bjursingen skriver:

    tJO!
    Kanon då måste ni ju nästan test skruva lite så jag får något att läsa.
    Själv så funderar jag om jag ska montera in en el patron i husbilen så det blir lite jämnare temperatur. Otur att man får alla funderingar när man har ställt undan husbilen för vintern.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *