Då drar vi igång lite smått

Snackade med L-E idag, och vi var väl ganska överens om att det vore fint att börja arbeta inför Speed Weekend 2014 redan nu.

En sak som jag borde gjort för länge sedan är att beställa kretskort till spänningsregulatorerna för bränslepumparna. Med möjligheten att reglera matningsspänningen till dessa kan man inte bara få ett konstant flöde oberoende av batterispänningen, men också reglera flödet steglöst med ett ”gasreglage”.

För den som är lite elektronikintresserad så kan jag avslöja var man beställer så här fina kort, med silk screen, lödmask, flera lager etc. Seeedstudio.com.

Kortet man ser är faktiskt inte allt som krävs. Detta är ett komplett kort för effektdelen i en spänningsregulator. Genom att använda ett eller fler kort man man leverera mer eller mindre ström. Så många komponenter som möjligt är ytmonterade, då dessa generellt sett tål vibrationer mycket bättre. De är lättare, och sitter fast bättre.

Effekttransistorerna är också ytmonterade, och får bara kylning från kretskortet. Kylflänsar tar plats, vibrerar mycket och är bökiga att montera. Genom att välja transistorer med låg inre resistans (Rds), minimerar man värmeutvecklingen i dessa. Exakt hur mycket ett kort kan leverera får jag testa mig fram till med en konstlast (samma element från en härdugn som jag gjorde vårt batteritest med).

Det som behöver utöver dessa kort är ett styrkort, som mäter levererad spänning och styr effekttransistorerna.

Lite musik kanske

Åkte på en liten musikkryssning härom helgen. I brist på annat videomaterial kommer här den fränaste covern på Smoke On The Water jag sett!

Det här inlägget postades i Filmer, Jetskotern. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.