Spenderat lite pengar. Igen…

Det är till att passa på att shoppa loss när man är ute och far. Idag inhandlades 5kg polyesterplast och 5m2 glasfiberväv inför den kommande kåptillverkningen.
Hade funderat på kolfiber men insåg det vansinniga i att gå direkt på detta helt utan tidigare erfarenhet. Ska man klanta till det så får det gärna vara billigt tänkte jag.

20131119-202942.jpg

Ska bli kul att prova på detta!

Det här inlägget postades i Jetskotern. Bokmärk permalänken.

5 svar på Spenderat lite pengar. Igen…

 1. U-B skriver:

  Se till att ha bra ventilation/utsug och personlig skyddsutrustning vid hanteringen av ämnena

 2. Daniel lövgren skriver:

  tjenare
  Det var daniel i varberg med isjakten.
  Jag ska vara ärlig och släng den skiten dock kan ni behålla rollern då den är riktigt trevlig. Polyestern är jobbig att ha och göra med då den luktar så in i helvete och det sätter sig fan i dagar efteråt. Väven är en riktigt låg kvalitet sak och den är av typen plain väv. Den vägrar att gå bra över några lite mer böjda ytor.

  Nä handla här i stället riktigt billigt och det är toppen prylar. Ni vill ha riktig laminerings epoxy(luktar inget dock inte ångfri så ha fortfarande ventilation)
  samt att ni ska ha 390g/m2 TWILL väv den går runt allt utom skarpa 90graders kanter. Två lager av den bygger ungefär 1mm så det krävs lite lager även med en tjock väv.
  http://www.r-g.de/en/
  Sedan hoppas jag att ni har köpt nitril handskar då INGET annat duger både epoxy och polyester går rakt igenom vanliga latex handskar. Det gäller att vara noga med det då bägge limen är väldigt allergena.

  Nyfiken fråga vad hade ni tänkt att använda acetonet till?

  • LinusN skriver:

   Hmm…
   Det är möjligt att denna inte är så hemskt bra.
   Har snackat med ett par personer som har erfarenhet inom laminering och de har mer eller mindre rekommenderat mig att köra billig polyester och glasfiber.
   R-G.de har ett jättesortiment, och vi har nog tänkt beställa där ifrån. Slängde med en rulle från Biltema mest på prov, men tar åt mig av ditt tips om väven.

   Acetonet är bra att rengöra verktyg etc. med när man jobbat med polyester.

   Vi kommer att göra en del mindre tester innan vi går på tillverkningen av kåpan. Blir lärorikt!

   • Daniel lövgren skriver:

    Trevligt det ska bli kul att se pulsejeten med en kåpa.
    Mja, det där med acetonen var det en liten baktanke med då jag har sett folk som spär ut polyester med det, inte så lyckat.

    Hehe, vi har en del båtbyggare här på västkusten som bara tycker epoxy är ett onödigt lyx.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.