Fjädring ska tydligen vara bra…

Stelbent kan ju ha sin charm. Mobacken-Anders tycker t.ex. att han är skitcool när han glider fram på sin prisbelönta Traja, fjädrad endast i sadeln (något fläsk är det inte tal om där…), men vi skulle gärna ha lite mer att röra oss med när vi susar fram i några hundra knyck på isen i Årsunda.

Vi har väl diskuterat lite olika koncept, utan att direkt komma till några slutsatser. Idag tog jag mig helt sonika friheten att skissa lite. Jetskotern är svintung som den är, så jag tänkte att det vore fint att försöka nyttja lite aluminium för en gångs skull. Så få och stabila leder som möjligt, och allmänt bra och komfortabelt var tanken.

Detta är som sagt endast en snabb skiss, men något liknande bör kunna funka. Stötdämparna hamnar alltså på utsidan, vilket känns rätt tryggt med tanke på vilken hetta det är där inne runt motorn. Dessutom skulle det bli lite knepigt att få plats med dem.

Det här inlägget postades i Jetskotern. Bokmärk permalänken.

5 svar på Fjädring ska tydligen vara bra…

  1. Husse skriver:

    Ang. fjädring.
    Skulle det inte funka med pushrod (ursäkta ev. stavfel) fjädring, alltså liggande dämpare och en hävarm som trycker framåt vid infjädring?

    • Jim skriver:

      Det här blir ju samma princip.
      Vi kommer mäta oss fram till vart vi kan placera dämparen och sen vinklar vi den yttre armen efter det.

  2. Husse skriver:

    Jo, det är ju samma princip, tänkte mest på bilden ovan, att om man vinklar ner dämparen maximalt så borde den väl få plats under ena fotsteget?

    • Jim skriver:

      Nja, det blir nog lite trångt mot backen under fotsteget.
      Om inte annat så ser det fränare ut med dämparna (det blir på båda sidor) snett uppåt, framåt.

      Men som sagt. Bilden är bara en principskiss. Vi ska beställa dämpare, mäta, räkna och fundera lite så får vi se vart dom hamnar.

    • Linus Nilsson skriver:

      Jo principen är ju densamma. Jag klurade lite på att rikta dämparen bakåt för att kunna placera den under fotsteget, men tror att det kan bli rätt tight faktiskt. Är ju inte så hemskt hög markfrigång där. Det skulle gå som du tänker Hasse, om man monterade dämparen ovanför fotsteget, men då skulle det antagligen bli trång för fötterna.

      Som sagt; bara en skiss än så länge. Jim hade i alla fall hittat nå billiga dämpare som antagligen ska fungera bra. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.