Studiebesök och mässplanering

Igår gjorde jag, Jim och farsgubben en liten studiebesökstripp. Vi började hos Markus Dahllöw med familj som hade öppet hus i verkstaden. Det bjöds på rundvisning, chili, tårta och kaffe, samt en riktigt maffig burn-out.

En av hans vänner försökte bräcka honom med sin Corvette, men nådde inte riktigt ända fram…

Sen bar det vidare mot Hammerdal och Olle, som just nu arbetar med att göra i ordning traktorn inför sommarens Pulling-tävlingar.

Han var i verkstaden i full färd med att tillverka en massa aluminiumspånor.

Olle0001

Vad han ska ha spånorna till fick vi aldrig riktigt veta, men han hade sådant flyt att den där biten i chucken som blev över passade perfekt som remskiva. Till vad? Ja det får ni se strax.

Olle0002

Präktigt värre!

Jag tycker att jag hört orden ”aldrig mer” slinka ut ur Olle käft mer än en gång. Till exempel när han gjort klart förra insuget för dubbla Holleys till sin Rolls Royce V12:a.

Det vi har lärt oss med Olle är att ”aldrig mer” snarare verkar betyda ”till vintern när jag blir uttråkad”. Nedan börjar ett nytt insug ta form.

Olle0003

Vad ska sitta på de där insugen då?

Jag vad sägs om ett par gigantiska kompressorer (Detroit GMC 8-71)?

Olle0004

För övrigt ganska lyxigt att bara råka ha en extra V12:a som mall för dylika byggen. I väntan på nytt flås står Bison och väntar utanför mekrummet.

Olle0005

Snart drar pulling-säsongen igång igen, och vi i Svarthålet kommer förstås vara groupies även i år.

Mässa?

Jo, den 6:e Juni ställer vi ut tillsammans med Landracing på Custom Bike Show i Norrtälje. Ska bli skitkul, och det är såklart skoj att ställa ut tillsammans med hjältarna bakom Speed Weekend.

CustomBikeShow2015_SEPoster502

 

 

Det här inlägget postades i Custom bike show 2015, Filmer, Traktor pulling. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.