Lite mer traktor pulling

Har ett par filmklipp till från traktor pullingen i Tullus.

I det första ser vi Kenneth Avelin med sin Volvo GM. Ja ni läste rätt; motorn är numera en GM. Närmare bestämt en Detroit V6 tvåtaktsdiesel. Ska ge nånstans runt 350 hästar i standardutförande. Riktigt gott ljud i denna.

Det fräna med den där motorn är att den satt parallellt med en Caterpillar 553 gasturbin i Stridsvagn S. Ännu fränare är att herr Avelin faktiskt råkar sitta på en sådan turbin, och att det verkar som att vi ska kunna komma över denna. Så nu mottages tacksamt förslag på vad vi ska hitta på med en sådan tingest.

I nästa film är det Daniel Avelin (Kennets son) som kör. Både Kenneth och Daniel arbetar till sjöss, så det är kanske inte så förvånande att det är en fartygsdiesel (Volvo Penta TAMD70B) som sitter nedkrängd i hans traktor. Eller, faktum är att Daniel och hans teamkamrat Erik och Kenneth alla kör under namnet Team Västansjö och om jag inte missförstått något så delar Daniel och Erik på den här traktorn.

Motorn matas i alla fall av dubbla turbos i serie. Känns som receptet på strul för en som inte är särskilt erfaren alls med överladdning, men när det väl lirar så lär det finnas pulver så det räcker och blir över.

Det här inlägget postades i Filmer, Traktor pulling. Bokmärk permalänken.

2 svar på Lite mer traktor pulling

  1. bjursingen skriver:

    Tjo!
    Den lär väl duga till att driva kukquarna med!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.