Minirapport från One Mile

OneMile2015l0001

Då var man hemkommen igen. Kändes helknepigt att åka på ett motorevent utan att ha något motoriserat elände med sig själv, men samtidigt var det lite kul att kunna serva Anders en smula när han för första gången någonsin fått chansen att prova hur fort gasturbinhojen kan gå på asfalt.

Vädret under lördagen var väl inte direkt fantastiskt, men ett antal tävlande var på plats. Tyvärr så har jag alldeles för lite bilder av dessa. Landracing kommer säkert att lägga upp fler. En jäkla frän moped var på plats i alla fall.

OneMile2015l0003

Efter att ha bockat av checklistan så var det dags att köa för körning.

OneMile2015l0004

När vi (Svarthålet) kör jetskoter så går starterna numera väldigt smidigt och bra. Vi har utvecklat ett slags enkelt system som vi använder för att kommunicera och checka av att allt är OK innan vi drar iväg. Här fanns ett sådant system inte ännu. Anders var helt säker på att bakhjulet stod still och signalerade till Jim att släppa ner hojen. Han i sin tur såg inte att hjulet roterade från sin position. Resulterade i en skitfrän burn-out.

Och en del av Anders bakdäck sitter numera på Jims ena sko.

OneMile2015l0005

Efter detta utvecklades en enkel startprocedur. Dels kontrollerar Jim att bakhjulet verkligen står still, och sen så klappar han till Anders på ryggen innan han får åka.

Ett helt åk ser ni i vårt förra inlägg: Länk

OneMile2015l0002

Lördagen blev inte så lång då det började vräka ner regn rätt tidigt. Under Anders sista åk hade han en avgastemp på över 1000 grader. Det är mycket! Så i hopp om att få några åk under söndags-förmiddagen så drevade Anders ner lite. Med lite högre varv på kraftturbinen hoppades han på lite lägre avgastemp, samt även lite högre toppfart.

Regnet gick så småningom över, och vi fick det riktigt mysigt i depån.

OneMile2015l0006

OneMile2015l0007

Idag blev det ett åk för Anders, och då smackade han till med 275 km/h! Man får bara buga och gratulera!

Jag, Jim och farsgubben fick faktiskt lite fart vi också. Jag lånade en sån där trehjulig Can-Am och körde en 160 km/h eller något, och så fick vi varsin Porsche-åktur i 270+ blås.

Vi tackar även Landracing och alla som arbetat med detta för att vi ska få roa oss. Nu känner man sig än mer taggad inför kommande Speed Weekend on Ice. Tankarna har även börjat sväva runt lite kring något sommarfordon. Vi har ju den där stridsvagnsturbinen…

(För mer komplett rapportering, samt korrekta fakta så hänvisar vi till Mobacken Racings hemsida).

Det här inlägget postades i Filmer, One Mile 2015. Bokmärk permalänken.

1 svar på Minirapport från One Mile

  1. Anders Johansson skriver:

    Tack som fan för i helgen! Bättre racecrew än er och Bjursingen får man leta länge efter, synd att inte Olle och Olov kunde hänga med men det kommer ju fler år. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.