Förberedelser inför provkörning

På söndag har vi planerat in den första provkörningen av nya motorn. Då vi faktiskt hyser rätt stora förhoppningar om att få igång den och till och med hinna med lite optimering så passade jag på att kalibrera mätutrustningen.

Tidigare har den varit kalibrerat upp till 10 kN (1 ton), vilket ju är ungefär fem gånger så mycket som vi hoppas på att få ur motorn, så jag tänkte att det vore vettigare att lägga maxgränsen på 5 kN för att få lite bättre upplösning.

Började med att väga upp lämplig dödvikt som referens.

DSC_0144

Sen kopplade jag in lastcell och interface till datorn för kalibrering.

DSC_0147

Jag har även gjort ett bättre loggningsprogram. Det är väldigt enkelt, men bör vara stabilt och bra. För att hålla ner på mängden data som sparas så har jag gjort så att programmet börjar logga när kraften överskrider ett gränsvärde och slutar när gränsvärdet underskridits samt 10 sekunder gått.

För att visa loggen använder jag gratisprogrammet LiveGraph.

Capture

Det här inlägget postades i Speed Weekend on Ice 2016. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.