Provkörning avklarad!

Igår var det dags för första provkörningen efter reparation av motorn. Sammanfattar allt mycket kort och bjuder på en radda bilder och lite film.

Förra året uppmätte en dragkraft på runt 2050 N (205 kg) när vi ”bänktestade” innan Speed Weekend. Efter de första åken på isen i Årsunda märkte vi att vi hade ett rätt kraftigt läckage mellan motor och ventilpaket, varpå vi tätade detta med silikon. Utan att ha några mätvärden tillhands så kände vi alla att dragkraften ökat markant, och det syntes ju även på toppfarten.

Nu har vi sett över tätningen mellan venitlpaket och motor, och det skulle bli spännande att se vilka siffror vi kunde åstadkomma. Det blev en del prestationsångest inblandat, då vi även bjudit in ett gäng säljare från Nord-Locks Norden-region. Innan provstart så blev det till och med en muntlig introduktion på engelska i konferensrummet för hela det gänget. Vi ansträngde oss lite för att försöka dela med oss av den mysiga Speed Weekend-stämningen så vi bjöd på kok-kaffe och kakor på provkörningsplatsen.

Sen var det dags för körning…

Skitenkelt (önskar att man kunde säga det varje gång)!

Resultatet då? Ja enligt mätloggen så hamnade vi runt 2250 till 2300 N (225 – 230 kg).

Dock så undrar vi om vi kunde få ut mer om vi kunde ge på mer soppa. Nu gick nämligen allt på max. Planen är att öka spänningen till pumparna genom att byta ut gelbatteriet till en LiPo-pack.

Tills vidare kan vi dock njuta lite av ett lyckat resultat.

 

 

Det här inlägget postades i Filmer, Jetskotern. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.