Speed Weekend 2011

Sitter för tillfället i husvagnen och värmer mina stelfrusna fingrar. En mer utförlig och strukturerad (läs: mindre sinnesförvirrad) sammanfattning kommer kanske senare…

Vid tretiden i fredags morse slog jag och Lars-Erik igen portarna till verkstaden, åkte hem till honom för att ta en dusch och panikpacka de sista prylarna innan vi satte oss i bilen och for mot Orsa. Fick stanna och sova två ggr for att färden inte skulle bli allt för ohälsosam för oss och andra, och kom fram till Orsasjön vid 10-tiden på förmiddagen. Som tur var så hade Jim åkt ner med husvagn lite tidigare, och anmält oss.

Jag, som trott att jag skulle komma att sova bort hela dagen då jag varit vaken sedan kl 12 dagen innan blev helt plötsligt pigg som en mört och hjälpte till med att montera soppatankar och koppla lite el.

Sista-minuten-mek

Kontroll av gnistan

Folk har frågat oss vilka förväntningar vi haft inför helgen. Jag tycker att den frågan är svår att svara på då jag personligen föredrar att inte ha några förväntningar alls. På det viset kan man knappast bli besviken. Nu visade det sig att något inte är helt rätt med motorn som den ser ut idag. Vi gjorde x antal provstarter under fredagen, men de flesta resulterade bara i en rejäl smäll och inget mer. Vid något tillfälle fick vi motorn att pulsera, men den gick knappast speciellt bra. Dock visade det sig att den fungerade alldeles utmärkt att skjuta iväg tomma ölburkar med, så någon nytta gjorde den allt.

Natt-mek

Vid 12-tiden blev det sovdags. Då hade man varit vaken i närmare 36 timmar (förutom taktiksovningen i bilen), och det kändes helt rätt att sova en stund.

Under lördagen har vi pysslat med att testa lite olika kombinationer av spridarmunstycken. Lars-Erik lyckades dessutom få tag på ett par plåtremsor som vi gjorde en justerbar förlängare till pipan av. Vi har gjort massor med provstarter, gjort av med en hel del soppa, för massor med oväsen och haft jättekul.

Far dök dessutom upp helt oanmäld, med ny fin supporterklädsel och allt

Hade nog aldrig kunnat tro att så många skulle vara så intresserade av något som inte fungerar. Folk har flockats kring våra och Mobacken racings fordon under helgen, och väldigt många trevliga och glada människor har kommit fram och varit intresserade, ställt frågor, och kommit med olika förslag.

Stundvis var publiken enorm

På tal om oväsen så visade det sig att vi kanske orsakat lite obehag för vissa personer i kön till hamburgertältet. Placeringen av detta var kanske lite olycklig, och utöver våra ansträngningar att värna om folks säkerhet genom att hålla säkerhetsavstånd så var förstås smällarna inte helt njutbara för de som bara var ute efter en bit att äta. Tanken var att så fort motorn startar så är den farliga änden framåt (det är ändå i den riktningen den vill röra på sig). Självklart vill vi bara ha kul, få utlopp för vår kreativitet och göra folk entusiastiska, och jag tror inte att vi misslyckats helt på den fronten 🙂
Motorn vändes i alla fall senare (och spändes fast), och så fick man en finfin vy av ventilpaketet i fullt arbete under de korta stunder motorn gick.

Spridarbyte pågår. Servicevänlig blev den verkligen!

Trots att vår motorn inte riktigt fungerat som vi hoppats, så har vi en fantastiskt fin grund att jobba vidare med. Med tanke på att designen är helt ny och att motorn faktiskt är väldigt stor så kan det nog krävas en del ytterligare arbete för att få den att göra som vi vill. Alla provstarter vi gjort under dessa dagar faktiskt tjänat till mer än att bara smälla och låta illa. Vi har varit mer systematiska än man kanske kan tro, och samlat på oss information om hur den beter sig. Med hjälp av denna, och lite experthjälp så kan vi nog komma fram till hur vi bör justera/ändra den för att fungera.

Vill också passa på att gratulera killarna i Mobacken Racing som gjorde sin första hela repa med jetsparken. 97 km/h i snitt om jag inte minns fel, och ett stort hål i Anders brandskyddsbyxor. Otroligt bra jobbat!

Nu låter det som om Speed Weekend 2011 övergått till VM (eller åtminstone lokalmästerskap) i varvstopp, så jag måste nog släpa mig ut ur husvagnen för att se vad som pågår…

Det här inlägget postades i Jetskotern, Speed Weekend on Ice 2011. Bokmärk permalänken.

1 svar på Speed Weekend 2011

 1. Torbjörn Svensson skriver:

  Hej
  Jag blev lite orolig av tystnaden sen i Onsdags, bara dom inte get upp. Men jag förstår att ni inte kan hålla på att skriva när ni var under tids press.
  Blev glad när jag slog på datorn och såg både bilder och text, bra jobbat…..
  När det gäller vad ni skall prestera i helgen så spelar det inte så stor roll. Enligt mig så har ni redan presterat mer, än vad man kan vänta sig på den korta tiden.

  Glöm nu inte att ta några steg bakåt och titta på skönheten/odjuret som ni skapat, och beröm er själva och njut.
  Jag är jävligt imponerad, grymt bra jobbat killar!!!!!!!

  MVH Tobbe

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.