FAQ: ”Hur går det med raketen?”

…en fråga vi fått alldeles för ofta. Vi borde förstås inte haka upp oss på detta, men faktum är att vi aldrig byggt någon raket.

Det finns en väldigt enkel skillnad mellan jetmotorer och raketer: raketer bär med sig allt syre och bränsle själva, medan en jetmotor är beroende av syret i luften för att fungera. Detta ger raketen den stora fördelen att man kan ge sig ut och flyga i rymden med den, om man nu skulle känna något större behov av detta.

Principen för framdrivningen är dock densamma, och den får vi tacka gamle gubben Newton för att ha satt ord på.

Den enda raketen som hittills byggts av oss eller Mobackengänget är Anders skräckinjagande lustgas- och metanoldrivna vidunder

För att få fram budskapet tydligare så tänkte jag ta mina fantastiska Paintkunskaper till nytta. Denna affish kommer vi att tapetsera varenda busskur i hela Halabacken och Svarthålsbyn med under det kommande året.

(Nejdå, vi är inga besserwissers men tänkte bara passa på att förklara hur saker ligger till. Då man uppenbarligen fokuserar på mindre viktiga saker i grundskolan så får vi gripa in.)

Det här inlägget postades i FAQ. Bokmärk permalänken.

2 svar på FAQ: ”Hur går det med raketen?”

 1. Bjursingen skriver:

  Tjo!

  Ok då förstår jag!

  När kommer sista filmen från Orsa när ni kör med raketen? (-:

  • LinusN skriver:

   Det kommer väl så småningom. Har ägnat en hel del tid åt att röja upp i kaoset som uppstått efter ett par månaders JETskoterskruvande 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.