Vilken j*vla pryl. Tur att det finns Bricanyl!

-Vad är väl inte en bättre start på dagen än en liten rekreationstur med crossen innan man börjar skruva jetskoter och annat, tänkte jag lite naivt.
Alla som någon gång har ägt en gammal och sliten Honda CR500 vet att en tur med en sådan aldrig blir någon avslappnad historia. Särskilt inte om åbäket inte varit igång på ett halvår, och innan dess inte gått på kanske 6 år.

Jaja, beväpnad med gott mod, en tändstiftnyckel och en burk startgas satte jag i alla fall igång. En halv burk senare, ett antal Bricanyldoser, ett smärre astmaanfall, vila, rensning av tändstift och idogt rullande nedför backen på farsgubbens gård small skiten igång i alla fall. Rullande och rullande förresten. Blir mest hasande. Denna maskin är utrustad med kompressionen från helvetet!

(Bilden är ett montage)

För att vara så gammal så är den gamla 500:an ett riktigt miljöfordon, för när man väl fått igång den orkar man inte köra mer än i några minuter…

Jaja, då var det dags att göra lite nytta. Monterade isär styrhuvudet på jetskotern. Ni som troget följer oss vet att vi fick detta av Olle, som våldfört sig på någon gammal cross för att komma över det. Det har tjänat oss väl, men då vi vill förbättra aerodynamiken lite (och framför allt se coolare ut när vi kör) så kapar vi bort de övre styrfästena och monterar clip-on-styre istället. Upp i fråsen med prylarna alltså.

Hade visst missat att det fanns lite håligheter i detta. Blir ju riktigt fint som tur är!

När jag ändå var i farten så svetsade jag på lock på ”gaffelbenen”. Ser inte bara lite bättre ut om jag ska säga det själv!

Blev faktiskt ett par delar till min gamla Opel också. Kom på att den faktiskt blir veteran till våren så då får man ju passa på att sladda av sig på Hill climb i Hammarstrand.

Det här inlägget postades i Jetskotern. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.