Speed Weekend 2014

Sista dagarna innan Speed Weekend pågick arbetet för fullt i verkstaden i Mattmar, medan Lars-Erik spacklade och lackade kåpan med hjälp av en kollega i Bispgården.

Far hade gått och grunnat ett bra tag på om det inte gick att snygga till aktern lite och skred till verket med Jims hjälp. Vi hade lite av den plåt som Trangia sponsrat med kvar och den räckte precis.

Med jämna mellanrum gör jag mer eller mindre tafatta försök att organisera arbetet…

Plåtslagning pågår

Någon gång runt 18-tiden på onsdagen kom L-E med kåpan, och jäklar vad bra den såg ut! Nu kvarstod bara att montera den med de nya sprintarna. Det visade sig att mässingen passade bra mot grönfärgen.

Kutsen på plats!…

Vid tretiden på torsdagmorgonen var lasset packat och redo för avfärd. Efter en välförtjänt sovmorgon bar det av mot Årsunda.

Vi hann inte mer än komma ner och baxa husvagnen på plats innan det roliga började.

Lars-Eriks Lockwood-pulsjet åkte fram först.

Jim är huslig

Anders och Olov måste ha inspirerats lite av Meduzas skönsång…

Dagen efter började det gå upp för oss att det här med körning inte var så självklart. Natten mot fredagen hade varit hård mot isen. Alla arbetade stenhårt för att få ordning på det hela, men under fredagen gjorde vi allt vi kunde för att roa oss själva och publiken – ivrigt påhejade av speakers och åskådare.

Peter Forsberg med polare visade upp några av sina åk. Den här kompressormatade sidovagnsskapelsen är i mina ögon helt j*vla underbar!

Timmy och Daniel från någonstans-på-västkusten var också på plats. Timmy med sin jetturbindrivna ”isjakt”, som skulle premiärstartas på plats (annat blir det ju inget spännande). Den tjurade lite till en början, men efter en djupdykning bland rör och turbiner gav snart resultat.

Jetturbiner funkar inget bra med trasor i sig

Även om man inte i förväg vet vad man ska ha den till så tar man med sig TIG:en, och det dröjde inte länge förrän svetsandet var i full gång.

Abstinensen blir snabbt stor, så pulsjetarna gick med jämna mellanrum. Denna gång Olovs sparkcykel med Anders pulsjet.

Vi gjorde gott om starter med jetskotern. För varje start ville vi spexa till det lite mer. Dragkamp var kul, och Bjurs skulle absolut prova att hålla emot själv. Resulterade i knäckta broddar! Svarthålet triumferar!!!

Underhållningen för helgen, Dum och Dummare, hade bestämt hävdat att vi inte kunde överrösta dem. De gav sig rätt snart efter att vi startat mitt i deras spelning, och bestämde sig istället för att posa lite.

EBK:n var lite tjurig på Timmys skapelse, men konstigt vore väl annars då den aldrig tidigare körts.

Jetstrålen kom till användning även utan EBK.

Min och Jims släkt är verkligen begåvad med folk som kan det mesta. Christer är förutom motorentusiast en jäkla bra kock. Snacka om lyx med matlagning i depån (Lasses kolbullar går förstås inte heller av hackor)!

Efter mycket om och men spratt EBK:n igång.

Som speaker på Tierp Arena lär Henrik Modigh (t.v.) inte vara den mest lättchockade vad gäller ljudnivå

Allt blir vackrare på kvällen!

Se så ståtligt! Sparkcykeln i bakgrunden alltså…

Och i brist på annat kan man ju alltid leka med elden…

Ja, that’s it. Någon körning blev det inte. Natten mot lördagen var det inte bara varmt, utan passade på att regna – vilket tog död på isen en gång för alla. Surt, men shit happens. Jag brukar säga att om vi surade för minsta motgång så skulle vi inte ha byggt åka-fort-fordon med världens sämsta motor. Årsunda såg verkligen ut som den perfekta platsen för Speed Weekend on Ice, och vi ser redan fram emot nästa år då vi ska vara först över 200km/h.

Officiel ursäkt utfärdas härmed till Daniel för att jag inte hade en enda bild av hans strömlinjeformade grunka. Med 70 (eller var det 80) kilos dragkraft finns verkligen potential för att åka fort! Spana in hans bygge här.


 

Det här inlägget postades i Jetskotern, Speed Weekend on Ice 2014. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Speed Weekend 2014

 1. Anders Johansson skriver:

  Vad är det för nån fuling som fastnat på var och varannat kort? 🙂

  Riktigt bra bilder annars! Det enda kortet jag lyckades ta på hela helgen var ett från bilen på väg dit…

  • LinusN skriver:

   Du är ju som tacksam att få med på bild för du får inte kortslutning i hjärnan så fort någon sticker fram en kamera, så du får stå ut med det!

 2. Anders Johansson skriver:

  Ha ha, det är lugnt. Hoppas det är ok att jag lånar några kort av er, jag glömde att ta några nämligen. All cred för dom tillfaller skriftligen Svarthålet såklart.

 3. Anders Johansson skriver:

  Det skulle du aldrig sagt! *grrrr* 🙂

 4. Anders Johansson skriver:

  Jo Olov är jussom kramgo han. 🙂

 5. Daniel lövgren skriver:

  Eh då var vi alla lika duktiga på att ta bilder;) Det enda jag lyckades med var en film på timmys ebk nattetid.

  https://www.youtube.com/watch?v=yyu9xILHJJk&list=UUKg31f-gf5Y_lra83V1gq7w

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *