Motormässa och traktorer!

Nu är det klart att vi kommer att ställa ut grunkan på motormässan i Östersund i slutet av månaden. Ska bli kul att träffa lite locals, men det blir förstås även lite mer jobb. Någon körning blir det inte, så nu kan vi inte släta över eventuella skavanker genom att föra ett jävla oliv.

Kommer väl inte att hända så himla mycket, men tanken var att vi i alla fall skulle byta ut de fula plastlådorna som vi har huvudkontaktor och reläer mm i.

Kommer bilder om detta senare…

Olle och Lasse har roat sig med att bygga en ny pullingtraktor i vinter. Chassit hämtade de någonstans på västkusten i höstas och sedan dess har de jobbat som dårar för att få i ordning den, och jäklar så fin den blev! Motorn är en vråltrimmad Mercedes-diesel på 450-500hk som de ryckte ur en E300.  Vi passade på att ge bilen en rejäl genomgång, inkl test av airbags i samma veva. Växellådan (NAG1 / 722.6) är något alldeles extra, nämligen en helt vanlig automatlåda, men med den lilla twisten att alla växlingar, convertern och diverse systemtryck styrs elektroniskt. Att lyckas transplantera över originalstyrningen för detta från bilen kändes uteslutet, så det blev till att bygga nytt. Tror jag har säkert 1000 sidor dokumentation, varav precis 0 sidor är utgivna av Mercedes. Antar att de inte gärna delar med sig av sådan info. Jaja, nu funkar det i alla fall!

Det här inlägget postades i Filmer, Traktor pulling. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.