Nu händer det åtminstone något

Det känns som att man det senaste halvåret mest upprepat sig själv gång på gång när folk frågat om vad som hända skall. ”Vi ska bygga ny och större motor av magisk plåt som inte kommer gå sönder.”. Mycket snack men lite verkstad…

Nu är plåten äntligen hemma, tack vare ett antal hjälpsamma typer. Jag har väl tidigare i något inlägg nämnt far och son Avelin, som förutom att de båda pysslar med traktor pulling arbetar på (och driver) Marin och Haverikonsult i Stockholm. De tipsade om sin plåtleverantör Aston Carlsson, varpå jag tog ett snack med dem. Aston rekommenderade en rostfri variant som heter 253ma, som enligt vad vi förstått (och hoppas) ska vara både väldigt värmetålig och dessutom tåla rätt mycket stryk. Den verkar populär till turbogrenrör så helt fel ute kan vi inte vara.

Två flak plåt köptes i alla fall in, och hämtades direkt från leverantören av Daniel Avelin, som sedan fraktade upp den till Delsbo där han bor. Idag for jag och farsgubben ner för att hämta den, och 60 mil senare ligger den nu i tryggt förvar. Nu är det bara 17 mil kvar till Lars-Erik och CNC-plasman som vi ska skära ut delarna med.

plathamtning

Det här inlägget postades i Jetskotern. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.