Svarthålet – Nu i fransk TV

För ett par månader sedan blev vi kontaktade av ett franskt produktionsbolag som hade fått syn på oss på nätet. De producerar ett TV-program för franska France 5 som heter ”Des trains pas comme les autres”. På engelska kallade de programmet för ”Trains like no other”.

Idén är att de i varje avsnitt reser runt i ett, eller en del av ett, land. På vägen gör de små stopp för att insupa lite lokal atmosfär. De nämnde något om att fånga själen i landet. Då vi anade var de var på väg med sitt samtal så var vi snabba med att vi var en smula tveksamma till om vi i Svarthålet var så hemskt representativa för Sveriges inland…

Hur som helst – de hade fått syn på några klipp när vi körde jetskotern på Speed Weekend och frågade lite trevande om de möjligtvis skulle kunna få komma och filma när vi kör i år. Detta blev dock lite halvknepigt på grund av rådande omständigheter, så vi började kolla på alternativ. Ett alternativ var att ploga upp en isbana på den sjö vi brukar rejsa med bilar på här på hemmaplan, men vi insåg rätt snart att detta skulle bli svårt då det hade kommit så oerhört snö och vi hade så kort tid på oss.

Så småningom kom vi fram till en kompromiss. Lite spektakel runt omkring. Lastning och småsnack i verkstaden i Mattmar, transport till hembyn Halabacken, och sedan några provkörningar på den längsta plogade ytan utanför allmän väg vi kunde hitta.

Som vanligt var det lite nervöst. Man hoppas att de inte ska ha för höga förväntningar, att körningen ska gå bra, att man inte ska framstå helt och hållet som det UFO man faktiskt är.

Med facit på hand gick det hela riktigt fint. Vädret var super, skotern gick bra, kolbullen till lunch gick hem hos alla (tack kusin Christer för den). Nu återstår bara att invänta resultatet. Programmet ska tydligen sändas någon gång i slutet av sommaren.

Om inte annat så fick vi en god anledning att köra ett par metern med jetskotern även denna tragiska vinter.

Foto: Kristoffer Bång

 

 

Ovan: När vi förklarade att vi skulle använda traktorn för att lasta vagnen så trodde de vi skämtade. Tydligen har man inte gamla traktorer i Frankrike…

 

 

Ovan: Programledaren Philippe Gougler.

Ovan: Klart man ska ha maskoten (pappa) med.

Det här inlägget postades i Jetskotern, Media. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.