I våras blev vi kontaktade av produktionsteamet för ett franskt TV-program som heter Des trains pas comme les autres. Formatet för programmet är att programledaren Philippe Gougler reser genom olika länder med tåg och upplever lite olika lokala företeelser och kulturer.

De hade lyckats hitta något klipp på vår jetskoter, och var nyfikna på den. Vi hade kort om tid, och hade inte alls någon möjlighet att åstadkomma någon längre isbana, så vi fick improvisera lite. Det blev en 100 meter lång bana på en parkeringsplats i närheten.

Upplägget var att programledaren bara råkade gå förbi vårt tillhåll i Mattmar när vi var i full färd med att lasta jetskotern för att genomföra en provkörning. Provkörningar gör vi ju lite då och då, och den här gången var en sådan verkligen aktuell efter att vi gjort en mindre reparation.

Han följde sedan med oss till provkörningsplatsen. Pga rådande omständigheter hade vi ingen direkt publik, men vi arrangerade med kaffe, bullar och nystekta kolbullar. Sen blev det ett par testrepor.

Efter inspelningsdagen har vi inte hört så mycket. Vi fick veta att avsnittet skulle släppas på deras hemsida den 29 juli, så i förrgår hade vi premiärvisning för team och närmast sörjande. Då ingen av oss kan franska så förstår vi inte så hemskt mycket av vad som sägs, men vi får väl ändå påstå att all nervositet över resultatet gick över rätt fort. Det blev ett jättefint reportage, som tillsammans med andra inslag om isfiske, bilkörning på is, renar och lite annat blev ett fintfint avsnitt om norra Sverige.

Faktum är att det finns bara en enda sak att klaga över. Undertecknad (Linus) hade verkligen hoppats på att få en sexig fransk röst i dubbningen. Tyvärr får jag konstatera att produktionsteamet verkar ha tyckt att det var farsgubben som förtjänade denna.

Avsnittet finns att se på France 5:s hemsida. Tyvärr är det bara tillgängligt om man befinner sig i Frankrike.
https://www.france.tv/france-5/des-trains-pas-comme-les-autres/saison-6/869043-suede.html

Vi i Svarthålet Racing vill tacka alla som hjälpte oss med detta.

 

 

Det här inlägget postades i Jetskotern, Media. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.