Nu blire grannlåt, Trangia bidrar med plåt, så snygg att man nästan blir…

…ehm…

Inspirerad av Mobacken-killarnas fyndigheter tänkte jag ge mig på att rimma till det lite själv. Uppenbarligen är detta inte min starka sida, men övning ger färdighet…

Plåt till värmesköldar etc. är härmed fixad. Två flak finfin strukturerad (Stucco) aluminiumplåt, som inte kunde vara mer perfekt för ändamålet.

  1. Den är styv som attan. Vanlig 1mm aluminiumplåt hade varit väldigt mjuk.
  2. Den är blank och fin, vilket gör att den kommer att reflektera bort värmestrålningen från motorn effektivt.
  3. Mythbusters har bevisat för oss att en golfbollsformad yta ger lägre friktion mot luften – och det är ju otroligt viktigt.

Tragiakök är finfina prylar, men tyvärr lite för små för de där riktiga storkoken, så vi tänkte att om de är intresserade av att ta fram en större modell så hjälper vi till med brännaren. Borde räcka för att koka upp några kubik kaffe åt gången.

Under lunchrasten idag hann jag med att svarva till några fina pluggar att sätta i ramrören baktill på fordonet. De kommer nog att bespara våra åskådare ett par rejäla ramsor med svordomar, och oss en del smärta.
När jag kollade brevlådan så låg där ett kuvert från Wiberger, med en laddning länkhuvuden till styrlänkaget. Inte skitbilliga såna här prylar, men ska det bli bra så ska man ha bra prylar – så är det bara.

Det här inlägget postades i Jetskotern. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.