Hur ofta har man en lyckad första provkörning?

Nu under sommaren så blir det inte sådär hemskt mycket jetskoteråkande förutom någon enstaka start. Dock blir det desto mer traktorpulling. Vi i Svarthålet har ännu inte gett oss in i den svängen, men som tur är så lyckas vi framgångsrikt med att lägga näsan i blöt i andras projekt.

Olle och Lasse har under vintern roat sig med att bygga en ny minipuller. Tanken är att den ska köra i klassen för maskiner upp till 1 ton, men då de antagligen kommer att bli ensam i den klassen nu i år så viktar de ner den lite och kör i 2500kg-klassen.

I det här inlägget ser ni en liten filmsnutt från den första provturen. Där bestod styrelektroniken mest av en massa trådstumpar upptejpade på en pappskiva. Fungerade förvisso bra, men hållbarheten lär kanske inte ha varit den bästa. Under de senaste veckorna har jag ordnat med en fin statusdisplay som bl.a visar vilken växel man har, varvtal och läge på convertern. I lördags började vi dagen med att montera dit denna och boxen som man skruvat in elektroniken i.

Sen var det bara att skruva ihop allt inför provkörning. Däcken är numera svintunga, då de är fyllda med hundratals liter vätska.

Provkörningen ägde rum på grusplanen utanför Fyrås trä där Olle arbetar. Vår vän, tillika Olles kollega Bågling, hjälpte till med preparering.

Det var en liten utmaning att hitta ett lagom substitut för en riktig pullingsläde. Den skopa man första vald visade sig vara lite väl skarp i underkant så den grävde ner sig något brutalt. En liten större, rundad skopa med ett lagom lass grus i visade sig fungera ganska bra.

Det här gick klart över förväntan. Maskinen satt fortfarande ihop i en del när allt var klart. Lådan växlade finfint även vid full gas, och elektroniken verkar ha hållit. Om knappt två veckor är det upp till bevis!

Det här inlägget postades i Filmer, Traktor pulling. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.