Lite historia

Många känner nog till de tyska missilerna V1 och V2 som de med varierande framgång använde under andra världskriget.

Den motor vi har i jetskotern är faktiskt rätt lik den som satt i V1:an. Faktum är att man skulle kunna säga att vår motor är rätt mycket förfinad, även om den är 20-30% mindre. Tyskarnas motorer skulle ju bara bära en bomb till London medan vår faktiskt ska hålla betydligt längre och dessutom gå att serva.

V2:an var raketdriven, och har inga likheter med vår pulsjetmotor. Skillnaden mellan raket- och jetmotor kan ni läsa lite mer om här: Länk

På denna sida ser ni även bilder på både V1:an och V2:an: Länk.

Snubblade precis över en väldigt ambitiös svensk hemsida där man berättar mer, samt även har gjort en del rapporter tillgängliga. Av olika anledningar så slog det faktiskt ner en och annan V1:a här i Sverige, och försvaret var såklart snabba att skruva isär och analysera.

v1

Besök gärna sidan. Där finns mycket mer än jag/vi skulle kunna skriva om: Länk

Det här inlägget postades i Allmänt, Jetskotern. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.