Svarthålet Racing bidrar till ett av världens populäraste dataspel

(Den som ogillar TV-spelsvåld bör nog inte se filmerna i länkarna. Spelet i fråga är en krigssimulering och vi har full förståelse för att detta kan väcka obehag hos vissa.)

Ett par veckor före Speed Weekend on Ice blev vi kontaktade av en representant för Pole Position Production (pole.se). De är (bland annat) specialiserade på att göra högkvalitativa ljudinspelningar i fält, både för att sälja på sin hemsida men också på uppdrag av kunder.

De berättade att en kund specifikt hade frågat efter ljudet från en pulsjetdriven skoter. Som tur är så råkar vi ju sitta på en sådan, så vi bestämde oss för att låta dem spela in den under den första dagen av Speed Weekend on Ice.

Ett helt team med ljudtekniker dök upp. Inledningsvis var det en del strul med att hitta plats för alla mikrofoner och inspelningsapparater eftersom en hel del av detta skulle sitta på själva fordonet. De satte även upp mickar längs banan för att kunna spela in ljud från så många platser/riktningar som möjligt.

Man sade aldrig rakt ut vem kunden var, men vi hade våra gissningar. Dessa visade sig vara korrekta; inspelningarna finns nu att avnjuta i trailern för kommande Battlefield V.

Förutom trailern finns otaliga filmer på YouTube där folk sammanställt ljudet från olika scenarior där V1:an flyger runt.

Vi har också denna film med titeln ”The Simple Audio Trick that Makes the V-1 Rocket Amazing in Battlefield V”:
Länk

Som många av er säkert redan vet så var den tyska V1:an en pulsjetdriven missil som användes under andra världskriget. V1:an blev ökänd av flera anledningar (förutom det faktum att den är en missil), där en av dessa är det fruktansvärda ljud den ger ifrån sig.

Att hitta pulsjetmotorer i storlek med V1:an är inte det enklaste. Det är svårt nog att hitta en som fungerar, och ännu svårare att få tag på en som sitter i ett fungerande och körbart fordon. Därför är vi glada att få ha bidragit. Särskilt eftersom Dice uppenbarligen är noga med att göra saker verklighetstrogna.

Vi är alla tre lite nördiga när det kommer till ljud, och därför är det extra kul att se vilka goda resultat de åstadkommit. Pole gjorde superbra inspelningar och Dice verkar ha lyckats bra med att implementera dessa i spelet.
Personligen är jag (Linus) nyfiken på hur de gjorde med dopplereffekten. Om de använde inspelningen från när vi passerade mikrofonerna på sidan av banan eller om de har återskapat detta i efterhand.

Officiell trailer för Battlefield 5

V1-ljud från spelet

Det här inlägget postades i Jetskotern, Media, Speed Weekend on Ice 2018. Bokmärk permalänken.

1 svar på Svarthålet Racing bidrar till ett av världens populäraste dataspel

  1. eg skriver:

    sjukt kul!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.